Президентът Румен Радев: „Рокадите в правителството са опит за печелене на време, от който губи България”

„Всички виждате, че България се събуди. Както е казал Вазов: „За няколко дена, тайно и полека, народът порасна на няколко века”. Така президентът Румен Радев коментира антиправителствените протести, които се провеждат през последните дни в София и големите градове на България. Държавният глава и главнокомандващ въоръжените сили беше във Велико Търново, за да участва в церемонията по производството на 142-ри Добруджански випуск в Националния военен университет.

„Слушам хората на протестите, чета плакатите, виждам млади и стари и мисля, че преживяваме един вид пречистване. След години на лъжи и унижения, българите изричат истината с кураж и достойнство. Изходът е един – оставка на правителството и главния прокурор, и предсрочни избори.

Не одобрявам рокадите в правителството, това е опит за печелене на време, от който губи България”, каза Радев и допълни, че в управлението няма доверие и това е най-страшното за една държава.

Той отказа а коментира съобщението, че негов сътрудник е поискал документи с гриф „Строго секретно”, като заяви, че в президенството има човек, който отговаря за сигурността и той трябва да отговори на този въпрос.

„Трябва да направим така, че да имаме управление с основен приоритет сигурността и благоденствието  на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление – прозрачно и отчетно”, каза още президентът.

На упрека, че взема само едната страна – на протестиращите, той посочи, че заема страната на хората и иска да види управление, което да бъде пример за спазване на конституцията и за законност. Което да върши смислени реформи, да ни интегрира, а не да ни отдалечава от Европа.

„Най-важното е, че има силна гражданска воля за това, от ще се роди и политическата”, посочи Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!