Младостта победи статуквото в БСП, Михаил Михалев е новият общински председател на търновските социалисти

0

 

Младият Михаил Михалев и досегашен зам.-председател на БСП в болярския град спечели битката за лидерския пост в общината след балотаж. Със 73 гласа той спечели доверието на делегатите на ХХ-тата отчетно-изборна конференция пред опонента си и досегашен председател Стефан Антонов, за когото гласуваха 52-ма активисти.

Форумът продължи около 10 часа и на него присъстваха председателят на партията Корнелия Нинова и депутатите Весела Лечева и Валентин Ламбев. Освен Михалев и Антовов кандидати за позицията бяха още Валерия Дончева, Димитър Чолаков, Мариана Бояджиев и Стоян Витанов, но последните двама си направиха отвод.

„Ще работя за това партийната организация да има чисто лице във Велико Търново и общината и всички великотърновци да припознаят истинското ляво оттук насетне“, каза веднага след като научи резултата новият председател Михаил Михалев. И формулира целта си – БСП да спечели всички предстоящи избори.

„Преди 11 г. обещах на себе си, че ще остана верен на БСП. Вярвам, че само обединени можем да постигнем целите си. Затова приоритет е укрепването на организацията, връщането на демократичните принципи в Общинския партиен съвет и подобряването на коалиционната му политика“, коментира още той. Ангажиментът му е да прави поне шест срещи с основните партийни организации, отваряне към медиите и школа за подготовка на партийни кадри, както и издигане на подходящ кандидат за кмет на Велико Търново.

Новият преедседател получи поздравленията на областния лидер Петко Тюфекчиев.

Запознати с политическия климат в БСП във Велико Търново коментират, че Михалев е получил подкрепата на Весела Лечева, която се е почувствала предадена от тесен кръг съпартийци по време на миналогодишните местни избори, когато тя остана втора в кандидат-кметската кампания.

Вербална подкрепа младият лидер обаче получи от Мариана Бояджиева.

„Аз ще подкрепя Михаил Михалев. Той израсна политически пред очите ни като верен на социалистическите идеи и идеали. Може да отвори възможности да реализираме политиките си“, каза тя и си направи отвод. Колегата й Стоян Витанов беше по-витиеват и не посочи своя фаворит, но каза, че той трябва да има гръбнак да отстоява правилното, да умее да се извинява, когато греши, да поставя интересите на БСП пред скобите…

Както вече информирахме настоящият  лидер Корнелия Нинова получи доверието на 52 основни партийни организации, председателят на столичната структура Калоян Паргов се сдоби с 6 номинации, а три получи Константин Паскалев. Две партийни структури номинираха  Кирил Добрев и по 1 – Дора Янкова и Крум Зарков.
Конференцията избра седем делегати за конгреса. Това са областният лидер Петко Тюфекчиев, д-р Анета Мануилова, Мариана Бояджиева, Стефан Антонов, Михаил Михалев, Валерия Дончева и Стоян Витанов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *