Откритите басейни в региона – алтернатива на морската почивка в ситуация на „коронакриза“

0

 

 

Средно 50.00 лв. на ден и на горе излиза отдих на четиричленно семейство на някой от най-популярните открити басейни край Велико Търново, показа репортерска проверка на „Болярски новини“. Алтернативата е подходяща не само за събота и неделя, но и през седмицата, стига да може да си позволите няколко часа за разхлаждане в юлските жеги.

Впрочем, тези иначе лесно достъпни места за прохлада и отдих, също са сериозно ударени от кризата и трудно запълват половината си капацитет дори в почивните дни. Все пак в някой басейни тип къмпинги, които разполагат с места за спане, видяхме чуждестранни туристи с гривни на ръцете, които явно отседнали за по-дълга почивка. Но тази гледка наистина е рядкост.

Отливът разбира се дължи на „коронакризата“ и вероятно на страха от заразяване, въпреки, че навсякъде водата е толкова пречистена, че телата на туристите буквално миришат на белина, шегуват се самите посетители. Освен това има дезинфектанти и указания за противоепидемичните мерки, така че ако се спазват правилата няма опасност, коментират пък собствениците.

И все пак няколко спортни комплекса в региона остават най-предпочитани за хората. Един от тях е „АКВАКОРТ” в Килифарево, който разполага освен с басейн и с тенис кортове.

Чистотата се осигурява от модерна инсталация на испанска фирма, а температурата на водата е от 26 до 31 градуса.
Посетителите имат възможност да ползват летни съблекални, душове и санитарни възли с топла слънчева вода, шезлонги с чисти и удобни шалтета, чадъри и масички, както и високоскоростен безжичен интернет.

Комплекс „Бряста“ е по-пълен, чува се английска и румънски реч. Цената за възрастен е 10 лв., а за дете – 5. Намира се 8 км. от Велико Търново и е разположен сред красива гориста местност на брега на р. Дряновска. За всички посетители работи външен Снек-бар, предлагащ вкусно приготвена скара на дървени въглища. Освен това тук има хотелска част, ресторант с лятна градина, конферентна зала, откритият басейн е оборудван с джакузи, а децата се радват на площадка, мини басейн и други атракции.

Друг желан оазис в горещите летни дни е къмпингът „Къпиновски манастир“. Той  предлага на своите гости два басейна на открито, като големият е разделен на две.

По-мащабната му половина е с дълбочина 170см. и е с мини-олимпийски размери и с пет коридора за плуване. Другата част на големия басейн е с дълбочина 140 см. и предлага релаксиращо джакузи. Басейнът за деца е в непосредствена близост до този за възрастни и е дълбок 60см, а в центъра му има гъба, която разпръсква вода и радва децата.


Целия терен около басейна е покрит с павета, което го прави максимално обезопасен. Наоколо са разположени над 400 шезлонга, чадъри, масички, съблекални, душове и бар. Цените може да намерите в интернет страницата, а работното време е от 9.30 до 19.00 ч. всеки ден.

Хотел Светицата в гр. Лясковец е другото предпочитано място за отдих край областния град. Той се намира само на 10 мин. Пеша от Петропавловския манастир и на 6 км. от Арбанаси. Разположен е в живописна местност и има всички удобства за почивка.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *