Търновските социалисти искат Корнелия Нинова за лидер на партията и все още избират общинския си председател

 

Седми час продължава общинската отчетно-изборна конференция на БСП във Велико Търново. В момента над 150 делегати на форума избират своя бъдещ председател между четири от обявените шест кандидатури. В предизборната надпревара остават Стефан Антонов, Валерия Дончева, Михаил Михалев и Димитър Чолаков, след като доайените Мариана Бояджиев и Стоян Витанов си направиха отвод. Най-вероятно бъдещият общински лидер на БСП ще бъде избран след балотаж.

Ясни са обаче номинациите на търновските социалисти за председател на партията, който ще се избира на национален форум на 12 септември, потвърди за „Болярски новини“ областният лидер Петко Тюфекчиев. Той уточни, че по предложение на народния представител Весела Лечева всички номинации ще бъдат изпратени в комисията по избор и Националния съвет на БСП. Досегашният председател Корнелия Нинова е номинирана от 52 основни партийни организации в общината. След нея е Калоян Паргов с шест номинации, следван от Костадин Паскалев с три, Кирил Добрев с две, Дора Янкова и Крум Зарков с по една номинация.

Форумът на великотърновските социалисти по-рано днес уважи и самата Корнелия Нинова. Тя коментира и актуалната политическа ситуация в страната. По думите й, всеки ден, в който правителството на Бойко Борисов остава на власт, кризата се задълбочава.

Според нея исканията на протестите трябва да намерят своя политически завършек и БСП е партията, която има визия за ново развитие на България. Министерските смени са мимикрия и опит за задържане на Бойко Борисов и ГЕРБ във властта, а това е агония.

Очаквайте подробности около избора на бъдещия общински председател на БСП в болярския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!