Във Велико Търново поставят нови съдове за разделно събиране на отпадъци

0

 

 

Във Велико Търново започва процесът по подмяна на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Общината сключи нов договор за оползотворяване на битовата смет и от август 2020-а година дейността ще бъде организирана от „Еко Партнърс България“ АД.

Досега контейнерите от системата за разделно събиране на отпадъци бяха три вида – син, жълт и зелен, а след смяната им ще бъдат два типа – жълт и зелен. В жълтите съдове ще се събират отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и метал, а в зеления – опаковки от стъкло. Новите контейнери ще са тип „иглу“ с обем 1700 л. всеки.

„Двуконтейнерният модел има някои съществени предимства пред триконтейнерния. С наличието само на два цвята контейнери значително се облекчават гражданите в разделното събиране у дома, което създава предпоставки за повишаване на събраните количества. Комплектът от два контейнера заема по-малко място от улиците и тротоарите“, поясняват от „Еко Партнърс България АД“.

От компанията ще предоставят информация за графика на извозване на отпадъците на своя сайт www.ecopartners.bg, в секция “Нашите общини“. Гражданите могат да се свързват с „Еко Партнърс“ на безплатния телефон 080020015 или на контактите, посочени в сайта на организацията.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *