БАПЗГ излезе с позиция за вандалската проява в горнооряховската болница

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпрати своя позиция до МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица, в която остро осъжда вандалската проява на неизвестния злосторник, който повреди преди дни таблото на новия асансьор в стационара.

„С тази своя хулиганска постъпка злосторникът не само е посегнал на обществено имущество в болнично заведение по време на коронавирусната криза, но е показал неуважение към лекуващите и болните в лечебното заведение и е застрашил живота на персонала, пациентите и посетителите.“, пише в позицията.

От БАПЗГ призовават служителите на МВР да издирят извършителя, който е постъпил по този недопустим начин и той да получи адекватно наказание за вандалския акт.

„Смятаме, че освен глоба, извършителите на подобни вандалски прояви би трябвало да полагат обществено полезен труд в лечебните заведения, за да разберат огромната отговорност, която носят медицинските специалисти за своите пациенти, както и да осъзнаят грешката си, за да не извършват в бъдеще постъпки, които са в ущърб на обществото и общественото здраве.“, заършва позицията, подписана от Милка Василева, председател на УС на БАПЗГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!