Днес рожден ден празнува първата победителка в „Гласът на България“ – певицата Стелияна Христова

0

Днес рожден ден празнува първата победителката в „Гласът на България“ – певицата Стелияна Христова. След финала на най-гледаното музикално риалити у нас, гласовитата изпълнителка безспорно успя да се превърне в любимка на цяла България, както и в един от най-успешните и развиващи се финалисти в шоуто.

През последните няколко години, Стелияна се наложи и като една от най-търсените и ангажирани клубни певици в страната. В момента е в ход нейното второ национално турне, с което в рамките на годината ще изнесе над десет клубни концерта в цялата страна.

На сцената Стелияна излиза заедно с нейният музикант Петко Савов, а първите им гастроли вече се състояха в Горна Оряховица, Велико Търново, Ловеч, Павликени, Поморие и Несебър.

Освен с концерти и участия, от няколко години Стелияна се занимава активно и с академична и преподавателска дейност. Певицата завършва „Педагогика на обучението по музика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и почти веднага започва работа като преподавател по поп и джаз пеене в музикалното училище в Плевен. Тази година предстои да се дипломира и като магистър по „Ръководство и мениджмънт на музикални състави“, отново във Великотърновската Алма Матер.

Неотдавна Стелияна отвори и собствена музикална школа за певци. Школата носи името „Вокално Студио Гласове“ и се помещава в сградата на Младежки дом в град Горна Оряховица.

Нейни възпитаници успешно шестват по музикалните конкурси и фестивали в страната, и вече печелят своите първи награди и отличия.

Пожелаваме на Стелияна много здраве и щастие, и още дълги години да ни радва от сцената!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *