Общински съветник за пореден път зарадва деца с увреждания. Севдалин Руменов дарява цялата си заплата от ОбС на малчуганите

Пореден благороден жест за деца с увреждания от Павликени направи днес общинският съветник Севдалин Руменов. От близо три години той е приел като своя кауза да помага на малчугани в неравностойно положение от Центровете за настаняване на деца с увраждания към Социалния комплекс в града. Той посещава децата на всички празници, за да ги изненада с подаръци, като винаги се съобразява с техните желания.

На последните местни избори Севдалин Руменов беше избран за общински съветник  и зае своето място в местния парламент като част от групата на ПП ГЕРБ. Още първия месец той взел решение да дарява цялата си заплата на децата от Центровете  и това ще продължи до края на мандата.

Севдалин е мюсюлманин и днес, послучай празника Курбан байрам, направи пореден жест към малчуганите. Завел е повече от 20 деца на шопинг в голям магазин за промишлени стоки в Павликени, за да си изберат каквото искат, като е поел изцяло разноските за това.

Руменов сподели, че прави всичко това, не за да търси публичност, а защото го чувства като вътрешна необходимост. Днес е голям празник, а смисълът му е да не забравяме нуждаещите се, да споделим с тях това, което имаме. В  тези светли дни на безкористна щедрост, милосърдие и човечност,  желая на всички хора да са здрави и сплотени, да прощават и да раздават доброта, каза той.

Севдалин Руменов, който е потомствен строител и развива частен бизнес,  изрази надеждата си, че ще намери съмишленици, които също ще се включат в инициативите му за подпомагане на децата, защото всяко дете, незасимимо от социалното си и здравословно положение,  има нужда от обич и грижа.

1 thought on “Общински съветник за пореден път зарадва деца с увреждания. Севдалин Руменов дарява цялата си заплата от ОбС на малчуганите

  1. Достойно и хуманно, рядко явление в днешно време. Респект и дълбок поклон, похвала за Г-н Руменов….явно човек с чувство за Висока гражданска отговорност и съвест. Със сигурност средствата ще бъдат пълноценно използвани за да облекчат за момент проблемите и нуждите на децата, но няма да бъдат напълно разрешени. А това е грижа и отговорност на Държавата, отговорност на Парламента, на различни Министерства….както е във всяка Европейска държава.
    Срамно е че цели две години майките и близките на пострадалите деца, протестираха и се бореха за правата си. Срамно бе, че Политиците и Депутатите бяха слепи и глухи. Това е тяхна задача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!