Шест престъпления са разкрити при специализирана полицейска акция в Свищов

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на територията на Свищов, съобщават от пресцентъра на ОД МВР – Велико Търново.

Операцията е осъществена вчера от служители на Районното управление на полицията в вищов и ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на прокуратурата.

В хода на полицейските действия са образувани три бързи производства – две за управление на нерегистрирани мотопеди и едно за притежание на наркотични вещества. Разкрити са 6 престъпления, от тях:  един грабеж; едно документно престъпление; две кражби и едно по чл. 355, ал.2 от НК и едно унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Образувани са 4 преписки за притежание на акцизни стоки без бандерол и престъпление по служба.
Проверени са 40 лица и 28 автомобила. Съставени са 14 акта по Закона за движение по пътищата и 2 акта по Закона за българските лични документи, наложени са 22 глоби по фиш. Връчени са 91 електронни фиша. Привлечени, като обвиняеми са 5 лица. Други две са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Установено е и едно лице, обявено за общодържавно издирване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!