Младежи от Първомайци организираха петиция и подписка за спортна площадка в затвореното училище

0

dav

Младежи от Първомайци подеха инициатива да бъде направена спортна площадка в закритото основно училище в горнооряховското село, на която децата да се събират и да  спортуват. Четиримата тийнейджъри са ученици във Велико Търново, Горна Оряховица и София, а семействата им са от най-голямото село в област Велико Търново, което има над 3000 жители.

Те са насочили вниманието си към бившето ОУ „Хаджи Викентий”, в чийто голям двор се събират местните деца. Съоръженията там са откраднати и демонтирани, баскетболното игрище е опасно за играещите там деца и младежи.

Инициаторите на идеята са 16-годишният Теодор Савов и 15-годишният Денислав Марков – ученици в ПМГ и Езикова гимназия във Велико Търново, Петър Енчев, който е на 17 години и учи в в София, и 16-годишната Ивана Петрова, възпитаничка на гимназията „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.

dav

Младежите са се заели много активно със задачата да обединят жителите на Първомайци около идеята си. Те са събрали 260 подписа и са внесли петиция с исканията си при кмета на селото Ясен Янков.

Искаме да имаме място в нашето село, на което да се събираме и да направим нещо ползотворно за нас и за останалите, казва Теодор. Петър подчертава, че целта им е да бъде обновено училището, да се оправи игрището и на мястото да има  уреди за тренировка. Според Ивана, четиримата младежи са се захванали с нещо полезно, което ще допринесе за развитието на цялото село. Денислав пък не крие радостта си, че са срещнали толкова съпричастност  и подкрепа от хората в Първомайци, и това им е дало стимул, че каузата им ще успее.

Първите резултати от действията на будните младежи вече е факт. Те са получили уверението на кмета Ясен Янков, че до няколко дена ще имат ново баскетболно игрище, на което ще бъдат демонтирани старите и ще бъдат поставени нови табла. Ще бъде оправена и настилката на спортното игрище в бившето училище „Хаджи Викентий“.

Кметът зарадва тийнейджърите и с друга новина, че  до края на годината в центъра на селото с 350 хиляди лева, отпуснати от държавата,  ще бъдат изградени игрище с изкуствена настилка за футбол и комбинирано игрище за волейбол и баскетбол. Игрищата ще бъдат осветени и ще имат монтирано видеонаблюдение. Ремонтирани са помещения за съблекални и за малък фитнес.

Янков благодари на четиримата младежи за тяхната инициативност и ги призова всички заедно да следят и да не допускат на новите обекти да  има вандалски прояви, за да остане направеното за дълго време.

dav

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *