Младежи от Първомайци организираха петиция и подписка за спортна площадка в затвореното училище

dav

Младежи от Първомайци подеха инициатива да бъде направена спортна площадка в закритото основно училище в горнооряховското село, на която децата да се събират и да  спортуват. Четиримата тийнейджъри са ученици във Велико Търново, Горна Оряховица и София, а семействата им са от най-голямото село в област Велико Търново, което има над 3000 жители.

Те са насочили вниманието си към бившето ОУ „Хаджи Викентий”, в чийто голям двор се събират местните деца. Съоръженията там са откраднати и демонтирани, баскетболното игрище е опасно за играещите там деца и младежи.

Инициаторите на идеята са 16-годишният Теодор Савов и 15-годишният Денислав Марков – ученици в ПМГ и Езикова гимназия във Велико Търново, Петър Енчев, който е на 17 години и учи в в София, и 16-годишната Ивана Петрова, възпитаничка на гимназията „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.

dav

Младежите са се заели много активно със задачата да обединят жителите на Първомайци около идеята си. Те са събрали 260 подписа и са внесли петиция с исканията си при кмета на селото Ясен Янков.

Искаме да имаме място в нашето село, на което да се събираме и да направим нещо ползотворно за нас и за останалите, казва Теодор. Петър подчертава, че целта им е да бъде обновено училището, да се оправи игрището и на мястото да има  уреди за тренировка. Според Ивана, четиримата младежи са се захванали с нещо полезно, което ще допринесе за развитието на цялото село. Денислав пък не крие радостта си, че са срещнали толкова съпричастност  и подкрепа от хората в Първомайци, и това им е дало стимул, че каузата им ще успее.

Първите резултати от действията на будните младежи вече е факт. Те са получили уверението на кмета Ясен Янков, че до няколко дена ще имат ново баскетболно игрище, на което ще бъдат демонтирани старите и ще бъдат поставени нови табла. Ще бъде оправена и настилката на спортното игрище в бившето училище „Хаджи Викентий“.

Кметът зарадва тийнейджърите и с друга новина, че  до края на годината в центъра на селото с 350 хиляди лева, отпуснати от държавата,  ще бъдат изградени игрище с изкуствена настилка за футбол и комбинирано игрище за волейбол и баскетбол. Игрищата ще бъдат осветени и ще имат монтирано видеонаблюдение. Ремонтирани са помещения за съблекални и за малък фитнес.

Янков благодари на четиримата младежи за тяхната инициативност и ги призова всички заедно да следят и да не допускат на новите обекти да  има вандалски прояви, за да остане направеното за дълго време.

dav

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!