Болничният директор Стефан Филев пред 24 часа.bg : Починалият абитуриент от Велико Търново се е заразил вероятно в дискотека – бил е диджей

0

 

 

19-годишното момче, което почина от коранвирус във Велико Търново, най-вероятно се е заразило в една от местните дискотеки. Това коментира пред 24 часа.bg директорът на МБАЛ в старата столица д-р Стефан Филев. Той  уверява, че в здравното заведение са положили всички усилия да излекуват абитуриента, дори са му преливали кръвна плазма. Филев призова всички млади хора да спазват правилата – дистанция и да носят маски.

През лятото момчето, което е завършило Строителния техникум се е отдал на любимото си хоби – музиката и водел партита в едно от нощните заведения в болярския град. Младежът е бил приел да следва във Висшия институт за архитектура и строителство, а балът му бе в края на месец юни. Първите му симптоми са се появили около 7 юли.

На въпрос къде се е заразило момчето – на бала, в дискотеката или другаде, д-р Филев коментира пред 24 часа.bg :

„Младежът си отиде, това е огромна трагедия – важно ли е къде се е заразил?! При нас го докараха в тежко състояние, положихме всички усилия да го спасим. Дайте идея – как да убедя младите хора, че спазването на дистанция, ограничаването на контактите, носенето на маски не са ограничение на свободата, а спасение от вируса?!“

Според близки на починалото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил огромни усилия,търсейки консултации от медиците в София, които от първия ден на заразата са на първа линия, твърди още 24 часа.bg.

Абитуриентът от Строителния техникум, не е празнувал бала със съучениците си от Американския колеж „Аркус“ във В. Търново, където имаше взрив на коронавирус – от общо 42-ма присъстващи – 23 се оказаха заразени. Родителите и абитуриентите допускат, че масовото заразяване е станало в дискотека, където те са пушили масово едно наргиле и така са нарушили правилата за личната хигиена.

Болярски новини още веднъж изказва дълбоките си съболезнования към близките и приятелите на починалия младеж…

Снимка: 24 часа

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *