Отлетя още един талантлив великотърновски творец. Напусна ни проф. д-р Симеон Захариев

Напусна ни проф. д-р Симеон Захариев- преподавател по пластика и дърворезба в катедра „Църковни изкуства“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Проф. Захариев е завършил Националната художествена академия в София, специалност „Дърворезба“ (1986 г.). Защитава докторска степен във Великотърновския университет (2018 г.). Професор е по пластика и дърворезба в катедра „Църковни изкуства“ на Православния богословски факултет на Великотърновския университет (2019 г.). Проектира и изпълнява иконостаси и църковни мебели за много храмове в страната, както и съвременни мебели и интериорни решения. Участник и организатор е на много международни и национални изложби и симпозиуми по пластика и дърворезба. Член е на СБХ.
Бог да го прости, вечна и блажена на бъде паметта му, пишат в съобщението за кончината на своя колега преподавателите и студентите от Православния факултет.
Опелото на проф. д-р Симеон Захариев ще бъде на 6 август 2020 г., Преображение Господне, от 11.15 ч. в храм „Св. Николай“ във Велико Търново.

Поклон пред паметта му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!