Стартира любителски фотоконкурс „Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в община Велико Търново“

0

 

Регионален исторически музей – Велико Търново и Община Велико Търново обявяват любителски фотоконкурс „Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в община Велико Търново”.

Провеждането на фотоконкурса е по повод 220 години от рождението на майстора и във връзка с темата „Наследство и образование” за отбелязване на Европейски дни на наследството – 2020, подкрепена от Съвета на Европа и Европейската комисия под надслова „Европа, общо наследство”. Целта на инициативата е да се засили интереса към исторически личности, допринесли за развитието на материалното културно наследство на България и Велико Търново и популяризиране интересакъм фотографията и начините на фотографско изразяване.

Право на участие във фотоконкурса имат всички граждани без възрастово ограничение, разпределени в двете групи: учащи до XII клас и възрастни.

Фотографиите, придружени с информация за автора и телефон за връзка, се приемат до 18 септември т.г. в РИМ-Велико Търново на адрес: гр. Велико Търново 5000, ул. „Никола Пиколо” № 6, „За фотоконкурса” или по електронен път на e-mail: svetla_atanasova1969@abv.bg, julietagyuleva@gmail.com.

Снимките ще бъдат оценявани от жури, включващо музейни специалисти от отдел „История на България XV – XIX в.” и един професионален фотограф, като ще се излъчи по един победител в двете възрастови групи. Ще бъде връчена и една специална награда на Кмета на Община Велико Търново.

Имената на наградените участници ще бъдат обявени на 28 септември.

Най-сполучливите фотографии ще бъдат включени в изложба, която ще се открие на 15 октомври пред Факултета по изобразително изкуство, когато ще бъдат официално наградени и победителите в конкурса.

Статутът на любителски фотоконкурс „Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в Община Велико Търново” е публикуван на сайта на Регионален исторически музей-Велико Търново https://museumvt.com/bg/.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *