Заради внушения и манипулиране на истината ръководството на МОБАЛ иска проверка по случая с починалия от коронавирус абитуриент

Във връзка с последния случай на млад великотърновец, загубил битката с COVID – 19, който бе лекуван в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“и широкия обществен отзук, който предизвика тази трагична новина, както и опитите за създаване на внушения, и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи, и медии, ръководството на областната болница реши да сезира Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, която да извърши проверка по случая, за да бъдат изяснени всички обективни факти, се посочва в изявление от болницата, разпространено тази вечер.

Вярваме, че това е единствения начин истината да излезе наяве. Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени.

Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи.

Изказваме нашите най-искренни съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки!

Поклон пред паметта на този млад човек, се казва още в позицията на МОБАЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!