Хванаха телефонни измамници в търновски хотел, при акцията са иззети 6800 лева и много златни накити

Операция за  пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на област – Стара Загора и страната, е реализирана на 03.08.2020 г. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Стара Загора и Велико Търново, колегите им от Районно управление на полицията в Казанлък, с прякото участие на сектор „Измами“ в ГДНП, под наблюдението на прокуратурата.

В хода на операцията, към 21,30 ч., в стая на хотел в гр. Велико Търново са задържани двама мъже – на 29 и 54 години, от София. При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и са иззети 4 мобилни телефона, парична сума от 6800 лв. и голямо количество златни накити.

Според първоначалните данни парите и златните накити са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен. Двамата мъже са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 06.07.2020 г. в гр. Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.

След първоначалното им задържане за срок до 24 часа, с постановление на РП – Казанлък на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на 29-годишния мъж – мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!