Мъж се върна от Дубай, за да отглежда домати гиганти в Еленския балкан

0

Домати гиганти отглежда в Еленския балкан 70-годишният Кирчо Стойнов. До 1,200 килограма стига един от екземплярите в градината му в село Вързилковци, но нищо чудно рекордът да бъде подобрен.
Стойнов се определя като новоизлюпен земеделец, защото за пръв път се занимава с подобна дейност.

Биография, достойна за роман, има Стойнов. Определя се като човек, който и преди прехода,и след него, не е особено долюбван от властите. Близо 24 години живее и работи в Дубай. Там е четвъртата му съпруга, която е доста по-млада от него. От браковете си има девет сина, радва се на внуци и правнуци. Практикува веганство от пет години, спортува, всяка сутрин прави коремни преси, почитател е на здравословния начин на живот.
Обиколил  е много страни по света, но  Вързилковци в сърцето на Еленския балкан, където си купува къща. Стойнов цитира думите на своя баща: „Хора на тази земя много, човеците са малко“ и допълва, че тук живее сред човеци, в хармония със себе си и природата и се събужда с песента на птиците. Това му стига да се чувствам щастлив.
На дворя си в селския дом мъжът освен домати, оглежда също и  2,5 дка с тикви.Неговото производство е екологично чисто, не пръска  и не тори зеленчуците. Обича цветята и отглежда с любов над 90 саксии.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *