Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова

0

 

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така коментира кандидатите за председател на БСП дългогодишният журналист Емил Спахийски.

В свое телевизионно участие той сподели своите наблюдения върху хода на събитията в левицата преди прекия вот за председател, насрочен за 12 септември.

Корнелия Нинова се опитва да я „обезглави“ т.нар. „червена буржоазия“ в БСП, според Спахийски, който в ефира на ON AIR обяви, че „това са богатите хора в БСП с много милиони“.

„Те се опитват да отстранят Нинова и някой от тях да оглави БСП, за да я вкара в някакво съглашателство и да не бъде силна опозиция“, разкри Спахийски. „Виждаме, че върви една продажба на вътрешния смисъл на БСП. И тук не става дума дори за директна коалиция с ГЕРБ. Това може да бъде подмолна коалиция на принципа: „Ние не претендираме за властта, вие не ни пречете на бизнеса ни, пък партията ще я държим в патова ситуация. Това е целта на т.нар. вътрешна опозиция в БСП към момента“, изложи своя прочит на вътрешните процеси в столетницата Емил Спахийски.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *