С кобилици, празни менци и знамена жители на Караисен протестираха против безводието в центъра на Павликени

С кобилици с празни менци и знамена жители на Караисен протестираха за пореден път срещу безводието в селото си. Този път те се събраха пред сградата на Общината в Павликени, където демонстративно пресичаха пешеходна пътека. Искането им е в Караисен да бъде обявено бедствено положение.

Местните жители от няколко години ходят по мъките заради липсата на вода в селото. Проблемът засяга над 1000 човека. Проблемът е в старата и амортизирана водопроводна мрежа, за която се чака помощ от държавата, за да бъде ремонтирана, но тя така и не идва.

Според кмета на Караисен Стефан Николов, най-прекият път е в селото да бъде обявено извънредно положение, за да може Община Павликени да кандидатства за директна държавна помощ.

Това е трети пореден протест на хората в селото. Те обясняват, че вода в чешмите  им има по половин час в денонощието. Селото се водоснабдява от местен извор, чийто дебит значително е намалял. Проблемът се задълбочава по време на епидемията от коронавирус, особено  с поддържането на хигиена в детската градина и старческия дом. Местните се оплакват и от липса на каквото и да е съдействие от „ВиК  Йовковци”, които неглижират проблема.

В Караисен настояват да се търсят нови водоизточници, както и с казуса да се заеме общинският кмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!