Трагичната смърт на 19-годишния абитуриент разбуни духовете във Велико Търново

 

Трагичната смърт на 19-годишния абитуриент Христо Денев от старата столица разбуни духовете и провокира проверка от Медицинския надзор. Преди дни младият мъж издъхна в областната болница след 18 дни лечение и положителен тест за коронавирус. Вчера бащата на младежа – адвокат Иван Денев гостува в предаването „Студио Хъ“ по телевизия „7/8“, а видеото с покъртителния му разказ обиколи социалните мрежи и предизвика вълна от съчувствие, но и много въпроси.

Според Денев-баща има нещо объркано в лечението на сина му, който по думите му е млад човек без никакви странични заболявания, никога не е пушил, не е бил с наднормено тегло, не е бил наркоман, нито е страдал от диабет или астма. Христо е израснал в отлична среда, смъртта му е белязала целия му голям род и бащата ще търси докрай истината за загубата на сина си.

По думите на Иван Денев, той за последен път е видял детето си на 12 юли, когато е приет в областната болница.

Адвокат Иван Денев

 „Докато синът ми бе в болница, никой не ми се е обаждал, за да ме информира за състоянието му. Казваше ни се, че не разбираме от медицина и медицинска терминология, че това не се обсъжда с нас, защото не ни касае, че си вършели работата. Това се отнася и за д-р Сибила Маринова, която търсехме като началник на отделението. Никой не ни информира за хода на лечението“, каза адвокат Денев. И заяви, че каквото и да му коства това, ще иска ексхумация.

Епикризата на починалия младеж

Според бащата Христо е преодолял коронавируса на 22 юли за което има отрицателен тест. Тогава дори семейството му е носило храна – пасирани супи със сламка.

„Смъртноболен човек няма апетит. За мен след този ден е бил лекуван с лекарства, които са били прилагани са му вкарали тежка вторична инфекция и са му сринали имунната система. Вероятно е проведено абсолютно неправилно лечение със забранени и експериментални медикаменти, за които нито сме давали съгласие, нито някой ни е информирал. Убеден съм, че и синът ми не ги е подписвал и ако има подпис не е неговият. Това лесно ще се докаже“, каза още адв. Иван Денев. По думите му след настъпилата смърт той е каран да подписва документи със стара дата.

„Бил е лекуван със седем антибиотика, прилаган е и препаратът РоАктемра за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, който е в трета фаза на клинични изпитвания за лечение на COVID-19.

Публикация в авторитетния американски медицински сайт Medscape предупреждава, че съществува риск от сериозни инфекции при пациентите, лекувани с Actemra/RoActemra и че те са изложени на повишен риск от развитие на сериозни инфекции, които могат да доведат до хоспитализация или смърт.

„Има и друга лъжа. Майка му се обадила в петък в 6,24 часа, а той бил починал в 6,20 часа. Няма как лекарят, който уж се е борил за живота му и го е реанимирал, да излезе в 6,20 часа, да си съблече костюма, който се смъква за половин час – това ни обясняваха в болницата през цялото време, и в същото време да стигне за 4 минути до телефона и да говори хладнокръвно за вече настъпилата смърт. За мен той е бил оставен и намерен мъртъв“, каза още бащата.

Пред медии директорът на най-голямото здравно заведение в областта д-р Стефан Филев коментира, че ще съди бащата на момчето за уронване на престижа на болницата. По думите му не е допусната лекарска грешка, а медицинският екип е направил всичко възможно да спаси младия пациент.

Развръзката по темата тепърва предстои…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!