Деца и младежи гасиха пожар и спасяваха пострадали по време на открит урок в село Балван

0

Деца и младежи днес демонстрираха своите знания и умения за справяне в различни рискови ситуации по време на открит урок, който се проведе на откритите площадки в  Центъра за превенция и спорт в село Балван.

В началото на открития урок приветствие направи проф. Георги Камарашев – заместник-кмет на община Велико Търново и председател на Комисията за обществен ред и сигурност. Той отбеляза значимостта и ролята на обученията за превенция на пътната и пожарна безопасност. От името на кмета на община Велико Търново Даниел Панов, проф. Камарашев връчи специални благодарствени грамоти за активна обществена дейност и подкрепа на местните инициативи в община Велико Търново на служители от РД ПБЗН- Велико Търново и ОД на МВР- Велико Търново.

По време на открития урок децата демонстрираха умения в приложно управление на велосипед, гасене на пожар и спасяване на пострадал по алпийски способ.

За първи път бе направена и демонстрация на новоизградената площадка за превенция при наводнение, където децата показаха  познания за справяне в ситуация на наводнение под ръководството на гл. инсп. Николай Александров – от сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РД ПБЗН-Велико Търново.

Новоизградената площадка за „Превенция при наводнение“, е създадена и оборудвана с финансовата подкрепа на Община Велико Търново по Програма „Местни инициативи“, в рамките на проект „Устойчиви инициативи и партньорства, превенция, пътна и пожарна безопасност-втора част“, разписан от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Читалищното настоятелство към Читалище „Нива 1898“, с. Балван. В рамките на проекта и с подкрепата на Съюза на пивоварите в България, през настоящата година бе разширена и обновена с нови елементи площадката за пътна безопасност, изградени са нови пространства за игра на тенис на маса, шах и табла, както и подвижна библиотека.

Сред гостите присъствали на демонстрацията бяха проф. Георги Камарашев- зам.-кмет на община Велико Търново, инж. Детелина Борисова – зам. областен управител на Област Велико Търново, Росица Димитрова, директор на Дирекция „Здравеопазване и социални дейности” в Община Велико Търново, комисар Христо Христов- зам.-директор на ОД на МВР-Велико Търново, гл. инсп. Станко Лазов- началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към РД ПБЗН, инсп. Красимир Косев – Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-, инж. Дилян Млъзев – кмет на община Елена,  г-н Мариян Маринов – директор на Дирекция „Финанси“,  г-жа Благовеста Факирова – председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, представители на РУ- Елена и РС ПБЗН от гр. Елена и гр. Павликени, приятели и партньори

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *