Община Свищов ще продължи да осигурява топъл обяд на 100 нуждаещи се

0

 

 

От 24 юли до 31 август 2020 г. Домашен социален патронаж – град Свищов ще продължи да предоставя „топъл обяд“ по Програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“, финансирана от Агенция за социално подпомагане.

100 потребители в община Свищов отговарят на условията и са включени в проекта, който стартира още на 23.04.2020 година. 39 от тях живеят в град Свищов, по 5 от тях в селата: Алеково, Александрово, Българско сливово, Деляновци, Драгомирово, Козловец, Морава, Ореш, Хаджидимитрово и Царевец. 4 са от село Горна студена и 7 от село Овча могила. Новината за удължаването на програмата за трети пореден път зарадва потребителите изключително много и те изразиха надежда тя да продължи и през зимата.

Приготвената храна от ДСП се доставя в кутии за еднократна употреба до дома на потребителите ежедневно  и включва – супа, основно ястие, десерт и 1 хляб в работните дни.

Изискванията към тях са да отговарят на едно от следните условия:

– лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

– уязвими лица, в т.ч. възрастни над 65 г., без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да  се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;

– лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Проектът е финансиран от Агенция за социално подпомагане
 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *