Около 200 търновци отново поискаха оставката на премиера и главния прокурор на протест

За пореден път граждани от Велико Търново излязоха на мирен протест, за да поискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Около 200 души се събраха на площад „Майка България“ и изминаха пеша разстоянието от емблематичното място до Съдебната палата. На протеста дойдоха граждани, представители на политически партии от целия спектър и много млади хора. Те се обявиха за почтена власт, професионалисти в управлението и справедлива съдебна система за всички.

Този път протеста премина и като артистичен пърформанс. От двете страни на паметника „Майка България“ граждани донесоха собственоръчно изработени кукли от…тикви. Едната беше с каскет, другата  със затворническа риза, а третата поразително приличаше на бившия министър на правосъдието, а преди това и председател на Парламента – Цецка Цачева, която напусна властта след скандала „Апартамент гейт“.

Пред Съдебната палата пък двама млади хора хвърлиха символично тоалетна хартия и памперси…

Любопитен детайл от деня, за който „Болярски новини“ по-рано информира е, че самият главен прокурор Иван Гешев бе на работна среща с търновски прокурори. Заради обявения по-късен час на протеста обаче – 18.30, държавният обвинител  и протестиращите се разминаха…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!