Млади пожарникари от Балван впечатлиха огнеборец №1 на България

0

 

 

Площадка за реакция при наводнения е изградена край Велико Търново. Новият обект е част от създадения преди няколко години център за превенция спорт, който включва още площадки за противопожарна безопасност, пътна безопасност и приложно колоездене, както и за оцеляване сред природата.

По време на открит урок деца от с. Балван показаха наученото по време на заниманията в детско-младежкия център в селото. Сред гостите бе директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гл. комисар Николай Николов. Той поздрави организаторите за инициативата и подчерта, че е много важно още от ранна възраст да бъдат формирани знания за правилно поведение в рискови ситуации.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова поздрави децата и подчерта, че центърът за превенция и спорт е пример за качествено и ползотворно партньорство между местната власт, полицията, пожарната, неправителствения сектор и бизнеса. Тя връчи благодарствени грамоти на партньорите на общината в политиките за превенция на рисковете сред децата.

Площадките в с. Балван са изградени с финансиране от Община В. Търново, осигурено по програма „Местни инициативи“ и в рамките на партньорски проект за превенция, пътна и пожарна безопасност. Инициативата е на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Читалище „Нива 1898“, а подкрепа оказват Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Съюз на пивоварите в България.

 

Отбелязана бе и 23-годишнината на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Председателят Благовеста Факирова връчи грамоти на партньорите на организацията.

Откритият урок бе уважен също от областния управител проф. Любомира Попова, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – комисар Красимир Кръстев, представители на ръководството на Областна дирекция на МВР и Районно управление на полицията – В. Търново, Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюз на пивоварите и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *