Старши треньорът на „Етър” Петко Петков напусна!

 

 

Старши треньорът на „Етър” Петко Петков напуска поста си, информира сайтът http://sport-vt.com. Пред  „Велико Търново спорт“ той обясни мотивите за решението си.

„Имам усещането, че нямам достатъчно подкрепа. Аз не съм човек, който оставя каруцата в калта. Но в момента имам чувството, че аз бутам каруцата, но тя не само не помръдва, а аз постепенно затъвам надолу. Може би калта ми е вече до шията.

Откакто съм в „Етър”, сега за трети път почвам да правя отбор. Първият беше след Нова година, вторият след пандемията, сега е третият. Селекцията се забави, защото играчите трудно искат да дойдат при условията, които им предлагаме. Но не това е причината. Конкретно – днес водихме преговори с един играч, но ръководството отказа да подпише договора за привличането му с предтекст, че чака Управителния съвет на клуба. Аз готвех този играч да бъде основен футболист за мача с „Монтана”, тъй като мисля, че отборът има нужда от още играчи, тъй като ни напуснаха доста добри футболисти.

Свещеното право на треньора е да прави селекцията и след като това се случи, просто не мога да помогна на „Етър” по никакъв начин. Това изявление го давам заради хората, които скандираха името ми на стадиона дори и след последния мач и загубата от „Черно море”. Тези хора имат право да знаят каква е истината и заслужават по-добър отбор“, коментира бившият вече треньор.

Пред http://sport-vt.com. Той уверява, че е уведомил ръководството на „Етър“. Официално от днес излиза в болнични, а след десет дни ще разтрогне договора си по взаимно съгласие. По думите му част от ръководството се е опитало да го разубеди, но той е взел категорично решение и благодари на публиката и феновете.

Вчера стана ясно, че досегашният шеф на виолетовите – проф. Георги Камарашев също ще се оттегли от поста си след изтичане на петгодишния му мандат.  За председател на клубната управа на “виолетовите” се спряга името на общинския съветник Деян Куздов – председател на Постоянната комисия по въпросите на младежта и спорта. Решение трябва да вземе Общото събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!