Какво е състоянието на инфраструктурата около училищата и детските градини  преди началото на учебната година?

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

49 броя надписи „ПОГЛЕДНИ“ на пешеходните пътеки във Велико Търново са направили в периода април – август т. г.  от „Организация на движението, паркинги и гаражи“ ЕООД. Това става ясно от отчета на общинското дружество, който ще бъде осъждан на редовна сесия в четвъртък. На територията на общината има общо 75 броя пешеходни пътеки в районите на училищата, детските градини и яслите. Към средата на този месец състоянието на хоризонталната им маркировка е следното: 33 броя пешеходни пътеки са в добро състояние; 42 броя са за освежаване, като на фирмата изпълнител “ОДПГ“ ЕООД гр.Велико Търново, е възложено в срок до 4 септември 2020 г. да освежат хоризонталната им маркировка.

Поддържането на техническата инфраструктура (пътища, улици, тротоари и др.) на територията на община Велико Търново се осъществява от “Пътни строежи – Велико Търново АД.

В тази връзка, фирмата извърша дейности по подобряване на експлоатационното състояние на инфраструктурата около училищата, детските градини и ясли, ремонт на пътни, улични и тротоарни настилки, ремонт на дъждоприемни шахти и улични оттоци, в размер на осигуреното годишно финансиране. В добро експлоатационно състояние е и асфалтираната пешеходна алея между СУ „Емилиян Станев“ и ДГ “Райна Княгиня“, свързваща ул. “арх.Георги Козаров“ и ул.“Мария Габровски“ в кв.“Кольо Фичето“. Извършен е основен ремонт на северния тротоар на ул. “арх. Георги Козаров“ в участъка от ул.“Краков“ до ул.“Георги Бакалов“ с дължина 350 м .- от към СУ „Емилиян Станев“ и двете детски градини, и детска ясла в кв.“Кольо Фичето“. Новата тротоарна настилка е от вибропресовани павета. Завършени са ремонтните работи по подобряване на техническата инфраструктура в кв.“Чолаковци“ и в стара градска част.

През м. юни е направен основен ремонт на ул.“Вела Благоева“ пред Детска ясла „Мечо Пух“, при което са подменени и старите оградни пешеходни парапети пред входа на градината с нови, както и са монтирани и 3 бр. стълбчета против паркиране. В тази връзка през месец юни са изградени 3 бр. повдигнати пешеходни пътеки на ул.“Краков“ за подобряване на пътната безопасност в района на СУ “Емилиян Станев“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *