Започва ремонт в студентските общежития във Велико Търново, увеличават с 20 на сто стипендиите

Председателят на Студентския съвет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ Александър Узунов, който е член на Изпълнителния съвет на НПСС, участва в среща между Националното представителство на студентските съвети и Министерството на образованието и науката.


След срещата между министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев и представителите на студентите научихме няколко добри новини за Великотърновския университет, съобщиха от Университета. Първата е, че скоро започва дългоочакваният ремонт, с който ще бъдат обновени стаите и другите помещения и ще бъдат подобрени битовите условия в Първи блок на Студентските общежития. Освен това предстои газифицирането на Първи и Втори блок.
Другата добра новина, която ще зарадва голяма част от нашите студенти, е, че всички стипендии ще бъдат увеличени най-малко с 20%, включително за приетите в първи курс, където 96% от обявените места във ВТУ вече са заети към този момент.
Третата новина след срещата с г-н Красимир Вълчев е, че министърът е поел ангажимент през октомври 2020 г. да се включи лично във вече традиционните след изминалата академична учебна година онлайн лекции на преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, на служители от държавната администрация и представители на бизнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!