На обновена градска среда ще се радват жителите на ул. „Патриарх Евтимий“ в град Свищов

0

 

 

При широк обществен интерес премина срещата с жителите на ул. „Патриарх Евтимий“, проведена на 21.08.2020 г. Тя бе инициирана от ръководството на общината за представяне на проект „Подобряване и реновиране на градска среда ул. „Патриарх Евтимий“ и ж.к. „Симеон Ванков“ в град Свищов“. Той е част включените резервни обекти в Инвестиционната програма на общината и се реализира по  Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
На срещата кмета на общината г-н Генчо Генчев и екипа за управление на проекта представиха пред присъстващите заложените дейности, предвидените зони за интервенция и очакваните резултати от изпълнението на проекта.
По проекта ще бъдат извършени следните видове строително монтажни работи:

рехабилитация на бордюри и тротоарни настилки;

подмяна на алейните и пешеходни настилки;

обособяване на кътове за отдих;

подмяна нa елементите на градското обзавеждане – пейки, кошчета, беседки, и др.;

изграждане на детски площадки;

създаване на условия за активен отдих;

реконструкция на зелени площи и създаване на нови зелени площи;

монтиране на улично лед осветление и други дейности.

В последвалата дискусия гражданите изразиха своето мнение, направиха редица конструктивни предложения и отправиха конкретни въпроси, които ще бъдат разгледани и обсъдени. Тези, които са в компетенцията и правомощията на общината ще бъдат разгледани и при възможност – решени.

Проектното предложение за реконструкция и ремонт на ул. „Патриарх Евтимий“ е на стойност 500 000,00 лева и предвижда дейности за подобряване и реновиране на градската среда, като обхваща междублокови пространства с обща площ от 5 675,00 кв.м.
Новите зелени площи ще допринесат за подобряване на микроклимата и средата ще стане благоприятна за отдих и почивка.
Увеличават се засенчените места, като се търси балансирането на откритите със закрити пространства и намаляване на температурните въздействия върху средата. Изградените детски площадки за различните възрастови групи и фитнес площадки на открито допълнително ще допринесат за подобряване облика на района.
Предвидените дейности ще допринесат и за интегрирането на групите в неравностойно положение, посредством създаване на достъпна архитектурна среда.
Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, като строителните дейности се предвижда да стартират в началото на месец септември 2020 г.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *