Петима са обсъждани за треньор на „Етър“

Пет имена  се обсъждат от новото ръководство на футболния клуб „Етър” във Велико Търново за треньор на отбора.От вчера клубът е с нова управа след общо събрание, което продължи повече от три часа. В крайна сметка беше избран нов 7-членен управителен съвет, чийто председател стана 27-годишният общински съветник и собственик на маркетингова компания Деян Куздов. Той увери, че на първо време ще се разчита на великотърновския бизнес, а след това ще се търси и генерален спонсор на отбора.

Сега предстои важната крачка да бъде избран треньор на виолетовите, след като Петко Петков напусна изненадващо поста преди дни.

Милен Радуканов е първият, обсъждан за бъдещ водач на виолетовите на терена. Играл е за няколко отбора в България и чужбина, бил е старши треньор на ЦСКА, „Ботев” (Пловдив), Пирин (Благоевград)и др.

Великотърновецът Александър Томаш  е другият евентуален треньор на „Етър”. Той има изиграни 12 мача за националния отбор по футбол на България. Играл е за армейците,  и за „Черно море” , а през сезон 2011/2012 е бил  играч на „Етър 1924”. Треньор е бил на „Банско”,” Локомотив” (Горна Оряховица),  „Верея” (Стара Загора)  и „Берое” Стара Загора.

Според запознати най-възможният вариант e на поста да бъде назначен търновецът Емануел Луканов. Той е играл за „Етър” и италианските „Тортона”, „Пергокрема 1932”, „Кастелана” и „Нуова Веролезе”. Носител на Купата на ПФЛ през 1995 г. с „Етър”. В „А“ група е изиграл 73 мача и е вкарал 4 гола. Има 4 мача за Етър в турнира „Интертото”. От есента на 2006 г. е играещ треньор на „Нуова Веролезе”. През 2015 г. печели шампионската купа на България с ПФК „Черно море” (Варна), като помощник треньор на представителния отбор. Също така е бил треньор в първия лагер на INTER Academy 2018 в България.

Напълно вероятно е новият управителен съвет на великотърновския клуб да заложи на млад експерт, който да налага местни таланти в клуба.

Ангел Червенков и досегашният треньор на виолетовите Петко Петков също са сред спряганите имена. Червенков е бил част от отборите на „Локомотив” – Горна Оряховица и „Етър”,  и др. Бил е треньор на няколко български отбора и такива в Литва, Шотландия,Словакия и др.

Петко Петков сам обяви, че няма как да се върне като треньор на „Етър”,  като изрази разочарование от нежеланието на ръководството да привлече искан от него футболист. Изборът му е малко вероятен и заради лични причини, които няма да му позволят да изпълнява задълженията си като треньор на търновския отбор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!