Първият арт-протест във Велико Търново премина като културна проява

0

 

Въпреки отпускарския сезон градинката пред паметника „Майка България“ тази вечер почерня от хора, които дойдоха да изразят недоволството си от правителството, премиера и главния прокурор, или просто искаха да се насладят на рокаджийската музика на политолога проф. Евгени Дайнов и група „Орлово гнездо“.

Те бяха част от първия арт-протест  в старата столица, а освен тази изява, търновци видяха и изложбата „Мръсните дрехи на Борисов“.

Събитието бе формално организирано от коалиция „Демократична България“ Обединение, но в него се включиха граждани и активни протестиращи от старата столица, които изповядват различни политически концепции.

Много любопитна се оказа изложбата на младежкия национален клуб на ДСБ „Мръсните дрехи на Бойко Борисов“. Идеята за нея е родена на 22—рия ден от настоящите протести и има за цел да провокира чисто от към корупционни практики бъдеще, като се преосмисли „мръсното минало“ на цялата ни политическа класа. На 14 постера са изобразени публикации в официални медии от кариерата на премиера през различните му периоди на управление и съответно как той е променял позициите си.

Преди началото на рок-концерта проф. Евгени Дайнов изнесе  импровизирана лекция за приликите и разликите между България и Беларус. Изтъкнатият политолог изрази увереност, че този път статуквото няма да издържи, но предупреди, че на следващите избори – когато и да са те, българите ще трябва да избират с мъдрост.

Очаквайте интервю с проф. Евгени Дайнов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *