Разкриха няколко кражби на пари в региона. И млади, и възрастни са сред извършителите

Кражби на пари разкриха служители на Районните управления на полицията във Велико Търново и Павликени.

В началото на март тази година в управлението във Велико Търново бил получен сигнал за кражба на дамски портфейл, с намиращи се в него 310 лв. и документи от квартира в старата столица. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 20-годишна жена от Горна Оряховица, неизвестна до момента на полицията. Инкриминираната сума е възстановена.

Преди броени дни в управлението съдействие е потърсил мъж от Велико Търново, който след посещение на търговски обект в града установил липсата на портфейла си, с намиращи се в него 25 лв. и лични документи. В хода на проведеното разследване е установено, че извършител на диянието е 64-годишен мъж от Дебелец. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика.

Служители на Районното управление в Павликени разкриха извършител на кражба на 50 лв. и два мобилни телефона от жилище в Бяла черква. 55-годишният извършител е от същия град, известен на полицията и осъждан.

18-годишно момиче от Бяла черква пък е откраднало 80 лв. от друго жилище в града. Двете деяния са извършени след 20 август тази година. По всички случаи са образувани преписки, които ще бъдат докладвани в съответните прокуратури, с мнения за налагане на административни наказания.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!