Ексхумираха тялото на абитуриента, починал от коронавирус

0

Вчера при строги мерки за сигурност от страна на полицията и РЗИ на великотърновските гробища е била извършена ексхумация на тялото на починалия от коронавирус абитуриент от Велико Търново Христо Денев.

Процедурата е извършена по разпореждане на Националната следствена служба, след като Софийска градска прокуратура започна разследване за смъртта на 19-годишния младеж.

СГП пое случая, защото великотърновските прокурори си направиха отвод, а причината е, че чичото на момчето е заместник-апелативния прокурор Емил Денев.

Още преди да започне проверката от СГП бащата на Христо – адвокат Иван Денев, заяви пред медиите, че ще настоява за ексхумация, като изрази съмнение какво точно има в ковчега на сина му. Той обвини лекарите от МОБАЛ за смъртта на сина си и се закани, че истината ще излезе наяве.

Христо беше приет в търновската болница на 12 юли, после състоянието му се влоши и на 31 юли той почина.

Проверяващите трябва да установят дали причината е лекарска грешка, дали е имало немарливо отношение от медиците и как точно е проведено лечението на младежа.

От своя страна ръководството на болницата също предизвика проверка от „Медицински надзор“, която да установи дали има нарушения от страна на лебечното заведение.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *