Най-добрите автомобилни състезатели по планинско изкачване ще мерят сили в надпреварата „Раховец Лясковец 2020” на 5 и 6 септември

0

След като беше отложено един път заради коронавируса през юли, автомобилното състезание за планинско изкачване „Раховец Лясковец 2020“ ще се състои на 5 и 6 септември 2020 година.

Организатори на проявата са АСК „Етър Рейсинг Тим”, Автомобилна федерация на България, Община Горна Оряховица и Община Лясковец. Записването на участниците приключва утре, 31 август, а на 3 септември те ще бъдат публикувани на сайта на АФБ.

На 5 септември от 9 до 12 ще бъде извършен технически преглед на автомобилите пред Общината в Горна Оряховица.

Официалното откриване на състезанието е същия ден в 12 часа, а в  12,15 ч.  е извеждане на участниците до състезателното трасе, ще се проведат и тренировки в три манша.

В неделя 6 септември, в 11 часа ще бъде даден старт на състезанието в три манша. Публикуването на резултатите и награждаване  ще е веднага след финала на трети манш в района на старта.

Надпреварата е  втори кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и ще се проведе на трасето от стадиона на гр.Лясковец към Петропавловския манастир.

В организационния комитет са кметовете на Горна Оряховица  и Лясковец инж. Добромир Добрев и д-р Ивелина Гецова,  Димитър Стефанов и  Тодор Тодоров.

Допустими автомобили за участие в състезанието са: група „А”, група „N”, групa „R”, група „E1”, група „E2-SH” (силует), без ограничение на отвора на турбокомресора и автомобили с национална хомологация.

Допустими автомобили: група „А”, група „N”, групa „R”, група „E1”, група „E2-SH” (силует), без ограничение на отвора на турбокомресора и автомобили с национална хомологация. Автомобилите трябва да отговарят на изискванията на приложение „J” на ФИА, наредбата на АФБ за 2020г. и да притежават технически паспорт

Трасето на състезанието е с дължина 3350 метра, като денивелацията е 6,3 %.

До участие в планинско състезание „Раховец Лясковец 2020” се допускат състезатели и АСК редовно лицензирани за 2020 година.

Най-добрите ще бъдат отличени в генерално класиране ,класиране по класове и отборно класиране, като ще получат купи за I, II и III място. Класирането за Купа ЛАДА ще са купи за I, II и III място.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *