Депутатът Станислава Стоянова и председателят на ВТОбС Венцислав Спирдонов проведоха във Вонеща вода изнесена приемна за граждани

0

 

 

Народният представител ГЕРБ – Велико Търново Станислава Стоянова проведе поредната си изнесена приемна в региона. В понеделник тя се срещна с жители на великотърновското село Вонеща вода, а заедно с нея, по традиция при разговорите с граждани присъства и председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, който наскоро оглави и Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

За да се срещнат със Стоянова и Спирдонов, във Вонеща вода пристигнаха кметовете на околните населени места Войнежа, Въглевци и Килифарево. Оказа се, че желание да присъстват са проявили и общински съветници от близки общини, попадащи в Габровска област, които също дойдоха във Вонеща вода.

Под домакинството на кметския наместник Янко Първанов, жителите на селото представиха свои проблеми и потърсиха подкрепа за тяхното разрешаване. Най-много бяха исканията за подобряване състоянието на различни инфраструктурни обекти.

Няколко участъка от пътната мрежа, които са компрометирани в следствие на извършени ремонтни дейности по водопровода, са един от проблемите, на които Станислава Стоянова реагира незабавно. След разговор с ръководството на ВиК „Йовковци”, от дружеството поеха ангажимент участъците да бъдат асфалтирани до края на месец септември.

Като най-сериозен проблем за местните жители от години стои състоянието на пътя свързващ ги с гр. Трявна. В момента по този участък вече тече подготовка за зимата – извършват се ремонтни дейности и просветляване на растителността. „Знам че много хора от Вонеща вода работят в Трявна, а този път е единствената ви адекватна връзка със съседната община. Разбирам значимостта му и за туризма, затова имам готовност да съдействам при търсенето на варианти за финансиране на една бъдеща рехабилитация”, коментира народният представител от най-подкрепяната политическа сила у нас.

Жителите на Вонеща вода изразиха своето задоволство от реализиращите се инфраструктурни проекти в селото. Благодарение инициативността на кметския наместник Янко Първанов и на грижите от страна на Община Велико Търново, тази година във Вонеща вода са преасфалтирани две улици. Средствата са изцяло от общинския бюджет, като по-голямата част от тях са отпуснати по програмата „Местни инициативи”, а останалите – от инвестиционната програма на Общината.

Янко Първанов използва случая, за да сподели пред присъстващите и това, че според представители на туристическия бранш, във Вонеща вода настоящата година не е по-лоша от предходната, въпреки негативните очаквания заради пандемията от Covid-19. Независимо от по-късния старт на туристическия сезон, някои от обектите и заведенията във Вонеща вода дори бележат по-голям оборот, в сравнение със същите месеци от предходната година, обясни кметският наместник.

В края на срещата жителите на Вонеща вода изразиха благодарност пред Станислава Стоянова за нейната съпричастност към кампанията за набиране на средства, с които да се довърши сградата на местната църква. По време на предходната си приемна в селото, Стоянова пое ангажимент да съдейства за осигуряването на държавни средства в подкрепа на каузата. Няколко месеца по-късно, дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет отпусна 10 000 лв. целева сума за довършителни дейности по строежа.

При последното си посещение в селището, народният представител отново подкрепи проекта. В понеделник тя използва възможността, заедно с Венцислав Спирдонов и Янко Първанов, лично да се увери в напредъка по ремонтите. След оглед на място Станислава Стоянова направи и лично дарение за дейностите, извършвани по сградата на храма.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *