Във ВТУ започна обучение на за допълнителна професионална квалификация „Учител по религия“

Във Великотърновския университет за втора поредна година започна едногодишно обучение на педагогически специалисти за придобиване на допълнителна професионална квалификация „Учител по религия“.

Обучението се осъществява в изпълнение на Национална програма квалификация“ 2020, приета с решение № 285 от 30.04.2020 г. на Министерски съвет.

Като продължение на доброто сътрудничество между МОН и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ Православният богословски факултет извършва обучение на 20 учители (начални учители, учители с придобита професионална квалификация „учител по история“, „учител по философия“ и назначени на трудов договор в училище) за придобиване на допълнителна професионална квалификация „учител по религия“.

Конкретните цели на обучението са подобряване на кадровото обезпечаване на системата на училищното образование за реализиране на ценностно ориентирано образование и възпитание и подобряване на обезпечеността на училищата с учители с допълнителна професионална квалификация „учител по религия“.

Очакваният резултат е повишаване качеството на обучението по религия и по-масово изучаване на предмета религия в българското училище.

Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП, изпрати поздравление към всички учители, които са част от тази програма. Учителите ще получат като подарък от Св. Синод комплект учебници по религия от 1 до 5 клас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!