Областният председател на БСП Петко Тюфекчиев: „Твърдението, че прекия вот за избор на лидер на БСП ще бъде манипулиран, е фалшива новина!“

0

 

 

„Твърдението на наши другари, че се подготвя фалшификация на прекия вот, е обида към общинските организации на партията и техните ръководства, които изготвят и редактират списъците на членовете, които имат право да гласуват за пряк избор за председател на БСП на 12 септември“.

 

Това е позицията но областния председател на БСП във Велико Търново Петко Тюфекчиев по повод разделителната линия в партията относно прекия избор на лидер. Припомняме, че вчера на пресконференция депутатите и търновските активисти застанаха на различни позиции. Весела Лечева се обяви против прекия вот, докато по-голямата част от местния актив настоява, че той е най-демократичен и адекватен на случващото се в партията.

 

 

„Те /общинските организации б. ред./ определят броя и съставите на Избирателните комисии на съответната община, /Общинска избирателна комисия, стационарни, мобилни и подвижни СИК/. Всеки кандидат за председател на БСП има възможност да регистрира застъпници, чрез които да се следи за спазване на изборните правила и отчитането на точните резултати във всяка една секция.

 

Заявявам, че сме готови да проведем прекия избор. Внушението, че не трябва да има пряк избор – се отхвърля категорично. За първи път имаме това право и искаме да го упражним. Остро осъждаме с другарите вътрешнопартийните опити, чрез бламиране на прекия избор да се дестабилизира БСП. Това е последния опит партията да бъде превзета и употребена“, коментира на страницата си в социалната мрежа областният лидер на партията.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *