Поредният антиправителствен протест във Велико Търново събра стотина недоволни

 

 

Стотина недоволни граждани на Велико Търново се събраха на поредния протест пред паметника „Майка България“ тази вечер. Да поискат оставката на премиера и главния прокурор, освен търновци,  дойдоха жители на Горна Оряховица, Долна Оряховица, протестиращи от столицата, които бяха подкрепени и от проф. Евгений Дайнов.

Граждани, предприемачи и хора с различни политически нагласи отново изразиха недоволството си от „корумпираната власт“, която по думите на протестиращите печели време с фалшивите и несъстоятелни искания за промяна на Конституцията и свикване на Велико народно събрание. На протеста говориха предимно граждани, които изразиха недоволството си от днешното развитие на политическата обстановка и факта, че управляващата партия от ГЕРБ е съумяла да събере нужните 120 подписа да стартира дебатите за „Борисовата конституция“.

След изказванията хората се отправиха на традиционното си шествие към Съдебната палата в болярския град, където поискаха оставката на главния прокурор. Шествието протече мирно с традиционните скандирания „Оставка“, „Мафията вън“ и искания за справедливи и честни избори. До ескалация на напрежението във Велико Търново не се стигна, за разлика от ситуацията по-рано днес на жълтите павета в столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!