Великотърновските ветерани и младежи от БСП с обща позиция за оставка на правителството

0

Движението на ветераните и Младежкото обединение на БСП във Велико Търново приеха обща позиция с искане за незабавна оставка на правителството.
„Настояваме за оставка на правителството на Бойко Борисов и за провеждането на предсрочни избори. Призоваваме всички членове на БСП на 12-ти септември да участват в изборите за председател на партията“, се посочва в позицията на социалистите.
Ветераните и младежите от великотърновската организация на БСП изразиха още своята почит и преклонение пред героичната саможертва на участниците в съпротивителното движение в България, като част от антифашистката съпротива в Европа.
В тази връзка председателят на Съюза на ветераните от войните на България Иван Коев изнесе лекция по повод 9-ти септември. Той разгледа подробно обстановката в България след включването на страната ни в съюза с хитлеристка Германия и последвалите действия на съпротивителното движение у нас. Представени бяха интересни факти за социалното равнище на живот в Царство България, според които голяма част от българите са живеели в керпичени къщи и не са имали достъп до питейна вода.
На 9-ти септември великотърновските социалисти ще отдадат почит към хората, отдали живота си в битката срещу фашизма. По традиция поклонението ще се състои на Братската могила в парка „Марно поле“ от 17.00 часа.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *