Тържествено откриха учебната 2020–2021 г. във Факултета по изобразително изкуство към ВТУ

0

 

 

Приветствие към първокурсниците от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов отправи проф. д.н. Антоанета Анчева, председател на Общото събрание на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

„Скъпи първокурсници, за мен е изключителна чест да открия учебната 2020-2021 година. Искам да ви поздравя с направения избор, предпочитайки да учите във Факултета по изобразително изкуство, в който успешно се съчетават традиции и съвременност вече 57 години. Великотърновският университет ви предлага много големи възможности за обучение, стаж и реализация. Пожелавам ви енергия и упоритост, вдъхновение и удовлетворение, да сте здрави и да не забравяте, че сте студенти с всички задължения, но и да не забравяте прочутата фраза на студентския химн – Gaudeamus Igitur (Да се веселим, докато сме млади) и да изживеете пълноценно студентските си години. Пожелавам ви успешна учебна година!“, каза проф. Анчева в приветствието си.

Доц. д-р Светослав Косев, декан на Факултета по изобразително изкуство, пожела здрава, ползотворна и успешна година за всички възпитаници и преподаватели на Факултета.

Откриването се състоя в двора на централния корпус при спазването на всички противоепидемични мерки. В края на тържествената церемония бяха раздадени книжките на първокурсниците.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *