Талантите от Детски танцов ансамбъл „Болярче” се завърнаха с куп отличия от два големи фестивала в Китен

0

С куп престижни награди се завърнаха от два големи фестивала в Китен талантите от Детски танцов ансамбъл „Болярче“ във Велико Търново.

Малките танцьори обраха овациите на публиката и заслужено спечелиха диплом и златен трофей от Националната фолклорна среща „Китен и приятели 2020”, а наградата им беше връчена за отлично представяне, за духа и таланта, с който претворяват българските фолклорни традиции. Хореографите на ансамбъла получиха дипломи за изключителен принос и високи педагогически постижения в обучението на младите фолклорни таланти.

Ансамбълът се представи с две от възрастовите си групи с общо 60 деца. Те получиха приза Лауреат първа степен от XVII Черноморски събор „Евро фолк – 2020“, както и препоръка за Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“ в град Хисаря. Сред отличията са също Лауреат – втора степен, грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства и почетния знак на Музикални празници „Euro Folk“.
Над 200 групи от цялата страна мериха сили на двата фестивала, а болярчетата бяха най-малките участници, посочи Борислава Трифонова, хореограф на ансамбъла. Конкуренцията  беше доста голяма, но въпреки всичко, за краткото време, от което съществува ансамбъла, първите отличия вече са факт, допълни тя.

Този  месец се навършва една година от създаването на ДТА „Болярче”, а своят първи рожден ден децата ще отпразнуват на 11 септември от 20,00 ч. с тържествен концерт спектакъл в Летният театър във Велико Търново Ансамбълът планира още много изяви и конкурси в цялата страна и чужбина.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *