Великотърновските социалисти почетоха 9-ти септември

0

Десетки социалисти от Велико Търново и тази година почетоха 9-ти септември. На Братската могила в парка „Марно поле“ се събраха ръководството на Общинския партиен съвет, Българския антифашистки съюз, членове на БСП, антифашисти и симпатизанти на лявата идея.

С поздрав към всички се обърна председателят на социалистите в старата столица Михаил Михалев. Той благодари за това, че през годините пътеките към знаковите паметници не са се покрили с бурени и призова историята да не бъде подменяна.

„Днес много често се правят опити историята да бъде подменена. Ние не бива да позволяваме това да се случи, защото подвига на тези хора, които отдадоха живота си в битката против фашизма, трябва да бъде оценен. Напоследък постоянно чуваме, че царска България е била развита и европейска страна. Истината обаче е друга, хората в селата не са имали дори легла и шкафове, в които да държат посудата си, както и достъп до течаща вода. Затова трябва да отдадем дължимото на датата 9-ти септември, която позволи България да запази териториалната си цялост и да тръгне нагоре в икономическото си развитие“, сподели Михаил Михалев.

Българският антифашистки съюз също се включи в честването. Валентина Димитрова прочете размислите на големия български поет Недялко Йорданов за датата 9-ти септември и рецитира негово стихотворение.

С едноминутно мълчание бяха почетени жертвите на фашизма в България, след което бяха поднесени цветя на Братската могила.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *