Обвиненият за зловещото убийство в Поликраище сам поиска от съда да го остави в ареста

Обвиненият за убийство, извършено преди пет години в село Поликраище, Емил И. днес сам поиска да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Парадоксалното искане изненада дори служебната му защитничка адвокат Ваня Радкова, която пледира мъжът да бъде оставен под домашен арест.

На заседанието прокурорът от Великотърновската окръжна прокуратура Николай Иванов посочи данните за престъплението и поиска най-тежката мярка „задържане под стража” с мотив, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Припомняме, че преди няколко дена излязоха подробности около престъплението. То беше разплетено, след като собственик на наскоро закупена къща в Поликраище започнал да прави ремонт, а в закована външна тоалетна открил човешки останки. Става дума за жена от селото, на име Цветелина, която изчезнала преди пет години.

Във фатална нощ през февруари 2015 година тя отишла в къщата на Емил, където пили алкохол. И двамата били известни със слабостта си към чашката. При свада мъжът я наръгал няколко пъти с нож в областта на сърцето.

Според защитата на обвиняемия, Емил я ръгнал няколко пъти леко, като от раната дори нямало кръв. После тя излязла навън, ходила до тоалетна, паднала на цимента и си ударила главата, като е вероятно това да е причината за смъртта й, а не раните от ножа.

Емил се уплашил, хвърлял я в тоалетната и заковал вратата.

Според защитата той няма предишни криминалистически регистрации, заявил е, че ще съдейства за разследването и нямало да опита да се укрие.

На въпрос на съдията как е живял през всичките тези години, мъжът отговори: „с кошмари”. Той призна, че е излъгал полицаите, които дошли да разпитват за жената, че не я е виждал от месеци.

54-годишният мъж живеел в къщата, която му купил брат му – свещеник, за да има покрив над главата си. Той няма постоянна работа, ходел да помага на хората по дворовете. После къщата била продадена и именно новият собственик се натъкнал на зловещата находка.

Пред съда обвиняемият посочи, че не иска да му бъде наложена мярка „домашен арест”, защото нямало да може да излиза да работи и няма да има какво да яде. Затова поиска от съда да го оставят за постоянно в ареста.

Определението на ВТОС може да бъде обжалвано пред Великотърновския апелативен съд в тридневен срок.

Ако Емил бъде признат за виновен, го грози затвор от 10 до 20 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!