Седем изявени ученици получиха награди от Ротари клуб – Велико Търново

0

Седем изявени ученици от великотърновски училища бяха отличени от Ротари клуб – Велико Търново. Тази вечер на тържество, което се проведе до Цветния часовник в центъра на старата столица, също изграден по проект на РКВТ, децата получиха ваучери и тяхната финансова равностойност от 300 и 400 лева. Всички те са лауреати и са спечелили призови места на национални олимпиади. Сред гостите бяха членове на Ротари клуб, преподаватели, родители и приятели на наградените.

Щастливи сме, че за пета поредна година реализираме нашия проект „Талантливите деца на Велико Търново”. Вярваме, че те са бъдещето не само на нашия град, но и на цялата страна, а постиженията им заслужават поздравления. Това каза по време на награждаването президентът на клуба Мирослав Генов. Той призова всички ученици да се присъединят към младежките структури на Ротари – Ротаракт и Интеракт, които са спечелили уважението на обществото с многобройните си благотворителни инициативи и дарителски акции.

Своя поздрав към младите хора, техните родите и преподаватели, поднесе и Митко Минев – паст дистрикт гуверньор на Ротари – България. Той подчерта, че от тази година в зоните на фокус на Ротари Интернешънъл влиза и екологията и призова младежите да работят в тази насока.

Минев благодари на учениците за тяхното усърдие, трудолюбие и упоритост в ученето и им пожела винаги да следват мечтите си.

Своята награда с благодарност тази вечер приеха Есин Мехмедали от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, която е първа на олимпиадата по немски език, както и нейната съученичка от Езикова гимназия Йоанна Йорданова – лауреат на олимпиадата по испански език. Четирима са отличените от ПМГ „Васил Друмев” – Преслав Иванов е лауреат на олимпиадата по английски език, Даниел Трополинов е отличник от олимпиадата по информатика, Пламен Миланов е втори на олимпиадата по география и икономика, а Поля Иванова е завоювала второ място на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Ивайла Глушанова от Американски колеж „Аркус” беше отличена за това, че се е класирала на второ място на олимпиадата по английски език.

Ротарианците пожелаха на младежите успех в по-нататъшното им развитие и споделиха надежда, че догодина отличените ученици ще са още повече.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *