Изключителна избирателна активност на вътрешните избори за лидер на БСП във Великотърновска област

С изключителна избирателна активност, спокойно и много организирано протичат вътрешнопартийните избори за лидер на БСП във Великотърновска област. Това съобщиха председателят на общинската структура на червените Михаил Михалев, областният лидер на партията Петко Тюфекчиев и Ирена Стасинопулу, председател на общинската избирателна комисия.

33 са разкритите секции на територията на областта, 15 са стационарни, а 18 мобилни. Към 11 часа от имащите право да гласуват 2818 членове на партията, своят вот са дали 1137 човека, посочи Тюфекчиев. Той благодари на общинските ръководства за създадената перфектна организация при провеждащия се за пръв път пряк избор на лидер.

Хората гласуват с желание и ентусиазъм, идват дори такива, които не са членове на БСП и искат да дадат своя глас, но по устав това не е разрешено. Явно хората осъзнават, че това са не само партийни, но и национални избори, от които зависи бъдещето на страната, каза той. По думите му има съревнование между общините къде избирателната активност ще е най-висока. Засега на 100 процента са гласували хората в Златарица, но има и други общини, които настигат този резултат.

Според Тюфекчиев, от партия ГЕРБ е трябвало да изпратят съгледвачи, които да видят как се организират честни и демократични избори.

Своето задоволство от вота изрази и общинският председател на БСП Михаил Михалев. Той съобщи, че на територията на общината са гласували 250 човека към 11 часа, но броят им расте непрекъснато. Почти на 100 процента са гласували хората по селата.

Секциите във Велико Търново са три – едната е Общинския партиен съвет, тя е най-голямата. Другата е на ул. „Трети март”, третата е кв. „Кольо Фичето”, където е гласувал и Михалев.

Дадох вота си си за една силна БСП –  партия, в която няма вътрешни противоречия,  БСП, която след няколко месеца и дори още утре, може да спечели парламентарните избори, каза Михалев.

Към момента няма нито една подадена жалба, изборният ден е започнал в 7 сутринта и се очаква да приключи в 19 часа, всичко протича спокойно, каза Ирена Стасинопулу. Окончателните резултати от избора се очакват след 21 часа тази вечер.

Четирима са кандидатите, които се борят за лидерския пост в БСП – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Това е първият в историята на БСП пряк избор за лидер на партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!