Освобождават търновски хотели от наем за паркоместа през времето на извънредното положение?

 

 

Великотърновските хотели да бъдат освободени от заплащане на наем за паркоместа през двата месеца на извънредно положение, настояват до Общинския съвет двама от собствениците в бранша. Те са депозирали молба до местния парламент, а мотивите им са, че в периода 13.03.2020 г. 0 13.05.2020 г. хотелите на практика не са функционирали, тъй като туризмът е един от най-засегнатите от кризата с коронавируса отрасли, не само в страната, но и в целия свят. По това време всички резервации са били анулирани, а огромна част от персонала на хотелите е останал без работа и доходи.

Освен това хотелиерите изтъкват, че местната администрация вече прие някой мерки за облекчаване последиците от икономическата криза във връзка с пандемията. С решение на Общинския съвет физическите и юридическите лица, които имат договори с общината за отдаване под наем на нежилищни имоти – общинска собственост, бяха освободени от наем за периода на извънредното положение. На сесията през август пък облекчения получиха и наемателите и собствениците на лавки в близост да учебните заведения, тъй като училищата също преминаха на онлайн обучение.

От местната администрация са изчислили, че въпросните два хотела дължат на „Организация на движението, паркинги и гаражи“ ЕООД  малко над 10 500 лв. и предлагат молбата да бъде уважена.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!