Удостоиха с високо отличие полковник Невена Атанасова – Кръстева от НВУ

0

Полковник доц. д-р Невена Атанасова – Кръстева от катедра „Национална и регионална сигурност“ при факултет „Общовойскови“в Националния военен университет  бе удостоена с  нагръден знак „За отлична служба – I степен“ със заповед на Министъра на отбраната на Република  България.

Поводът за високото отличие е  6 май – празник на Българската армия, но то беше връчено с малко закъснение поради епидемичната обстановка в страната, по време на форума „20 години – Жените, мирът и сигурността“.

 

Срещата се проведе в София и в нея взеха участие представители от всички структури  в Българската армия, МВР, на Министерството на отбраната,  Сдружението на жените военнослужещи, висши военни училища и др.

Невена Атанасова е първата жена полковник в Националния военен университет. Тя е възпитаник на първите два випуска, в които НВУ прие момичета. Има научна титла доцент доктор, като една от разработките й е върху развитието на курсантите като бъдещи лидери. Участва в много национални и международни събития на НАТО и ЕС, сред учредителите е на Комитета по равнопоставеност към НАТО.

Активен член и бивш президент на Зонта клуб – Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *