Училищата във Велико Търново са напълно готови за новата учебна година

0

В пълна готовност за откриването на новата учебна година утре са училищата във Велико Търново. По-рано днес кметът на старопрестолния град Даниел Панов провери организацията в основните училища „Бачо Киро“ и „Петко Р. Славейков“. Създадени са необходимите условия за влизането на учениците на потоци, осигурени са дезинфектанти, учители и персонал са снабдени с необходимите защитни средства.

В ОУ „Бачо Киро“ е на финал създаването на Smart-класна стая, оформена е нова външна площадка за безопасност на движението, направен е ремонт на по-малкия физкултурен салон. Училището е разработило проект за създаване на иновативна лаборатория по природни науки, за чиято реализация образователното министерство предстои да отпусне средства по програмата STEM. В ОУ „Бачо Киро“ са получили уверения, че това ще се случи още до края на настоящата календарна година.

В ОУ „Петко Р. Славейков“ всеки първокласник ще бъде на самостоятелен чин. Учебната институция също е с одобрен проект за иновативен кабинет по програмата STEM. След завършване на санирането на сградата на СУ „Емилиян Станев“, именно ОУ „Петко Р. Славейков“ е следващото за основен ремонт.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *