Народна библиотека „П. Р. Славейков” обогатява фондовете си с 892 подбрани нови заглавия

0

Народна  библиотека „П. Р. Славейков”  във Велико Търново успешно финализира своя проект по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ на Министерство на културата на стойност 25 000 лв. Приоритет на програмата е обновяването на библиотечните колекции с цел насърчаване интереса към книгата и четенето, съобщават от културната институция.

Във фондовете на библиотеката ще влязат 892 броя подбрани нови заглавия, които отговарят на читателските интереси и потребности. Книгите са от областта на хуманитаристиката – история, психология, философия, педагогика, литературознание, художествена литература, художествена литература за деца, справочна и друга научна литература.

Част от закупените нови попълнения на библиотечния фонд са: Съчинения в 10 тома на патриарха на българската литература Иван Вазов, издадени във връзка с 170-годишнината от рождението му; новото издание на „Мравки и богове – хроника на 20. век“ на Стефан Цанев; новия роман на Георги Господинов – „Времеубежище“; бестселърите на израелския учен и писател Ювал Ноа Харари; романтични романи от утвърдени автори като Сандра Браун, Сара Джио, Барбара Тейлър Брадфорд; трилъри на Джефри Дивър, Нелсън Демил, Крис Картър, Ю Несбьо и още популярни имена от този жанр.

Включени са и много заглавия от детската литература и от списъците за задължително лятно четене. По този начин се осигуряват достатъчно екземпляри и периодично обновяване на фонда за малките читатели на библиотеката с автори като Джеф Кини, Дейвид Уолямс и др.

Това са само малка част от закупените книги, а обработката им продължа

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *