Първият учебен звънец удари в Сухиндол

0

 

 

След дълго отсъствие от класните стаи учениците в Сухиндол се завърнаха в училище. При строги мерки за сигурност децата започнаха учебната година. Първият звънец удари в двора на СУ „Св. Климент Охридски“, където тържеството беше организирано само за първокласниците и осмокласниците.

Въпреки нестандартния старт на годината с мерене на температура, маски и дезинфектанти, учениците бяха доволни, че отново прекрачват прага на училището. Не по-малко развълнувани бяха и техните преподаватели.

„За мен днес наистина е празник. Училището беше много самотно без вас. Днес се чувствам истински щастлива и предполагам, че много от вас се чувстват също като мен, защото много от вас ми пишеха и искаха да дойдат на училище. Нашата професия е незаменима, защото вие сте тези, които я правите такава. Колеги, доказахме на нашите ученици, че можем да се учим по всяко време на живота ни. Не спирайте да им показвате силата на знанието. Успех на всички, много здраве, на добър час на най-малките, добре дошли в училище“, каза директорът на училището Румяна Иванова.

С поздрав към всички ученици се обърна и заместник-кметът на Община Сухиндол Петьо Русев.

„От името на инж. Пламен Чернев и Община Сухиндол искам да ви поздравя за първия учебен ден. Днес е 15-ти септември, ден, който се е превърнал в символ на желанието на българина към знание, просвета и наука. Днес българските училища се изпълват с глъч, но днешния ден е най-паметен за първокласниците. За пръв път ще прекрачат прага на родното училище и ще чуят училищния звънец. Пожелавам им, заедно с игрите, рамо до рамо да вървят и знанията. По-големите ученици нека не се щадят, а да усвояват знанията . Искам да пожелая на всички да бъдат здрави и успешно да премине учебната година“, сподели в приветствието си Петьо Русев. От името на Община Сухиндол той подари на всички първокласници специални учебни комплекти, които ще им помогнат в учебния процес.

Изненада за всички беше музикален поздрав от първокласниците, които получиха протегнатата ръка на по-големите ученици. Към тях се обърна Люсиена от осми клас, като им обеща от името на всички помощ в трудния старт на образованието. Към най-малките се обърна и Станимира Маринова, която е майка на дете от първи клас.

„Днешният ден е много важен за вас, както и за вашите родители. Той показва, че вече сте пораснали. Учението за вас ще е един безценен дар. То ще ви научи да четете и да пишете. Аз зная, че вашите учители ще ви обичат и ще ви водят по пътя на знанието. А вие обичайте книгите и не спирайте да се трудите. Пожелавам ви щастливо детство, воля, здраве и упоритост“, каза Станимира Маринова.

Всички деца и учители бяха благословени от отец Христо, който отслужи празничен благослов по случай първия учебен ден в Сухиндол.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *