С тържествен ритуал и празничен фолклорен концерт лясковчани ще отбележат Независимостта на България

0

 

На 22 септември 2020 година Община Лясковец организира честване на 112 години от обявяване Независимостта на България. Отбелязването на годишнината ще се състои на площад „Възраждане” в Лясковец, пред паметника на загиналите във войните лясковчани. Началото на тържествения ритуал е от 10:00 часа.

На централния площад ще звучат химните на Република България и на Европа и ще бъде отслужен благодарствен молебен пред паметния знак на лясковските борци за свобода. Кметът д-р Ивелина Гецова ще произнесе поздравително слово по повод 112 години Независимост.

Ритуалът, посветен на годишнината от обявяване на Независима България ще завърши с поднасяне на венци и цветя.

След приключването на тържествената част, гражданите на Община Лясковец ще могат да се насладят на празничната програма, подготвена от гост-изпълнителите от съседна Стражица. В деня, когато отбелязваме 112 години от провъзгласяване Независимостта на България, представителните състави на НЧ „Развитие 1895“ град Стражица, с художествени ръководители Атанас Костов и Росица Милева, ще създадат настроение за лясковчани с песните и танците на България. Концертът ще започне в 10:30 часа на Откритата сцена пред лясковското читалище „Напредък-1870“ и той е част от реализацията на проект „Фолклорното богатство на родния край“ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 от Стратегията на Местната инициативна група „Лясковец-Стражица“. Участие ще вземат Група за народни обичаи, Женски народен хор, Женска фолклорна група, Мъжка фолклорна група, Смесен народен хор, Народен оркестър и Танцов състав.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *