Мъж от Писарево катастрофира. Пил, преди да се качи зад волана

0

57-годишен мъж от село Писарево е самокатастрофирал и пострадал след употреба на алкохол. Произшествието е станало снощи в 23,45 ч. на пътя с. Писарево – Долна Оряховица.

По първоначална информация лек автомобил «Мазда», управляван от пострадалия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, при излизане от лява крива е напуснал пътното платно и се е преобърнал, след което се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал водачът. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с фрактури на прешлени.

При проверка за употреба на алкохол, с техническо средство, апаратът е отчел 1,08 промила. По случая в РУ – Горна Оряховица е започнато досъдебно производство.

Водач, употребил алкохол установиха служители на полицейското управление в Свищов. В неделя в 03,05 ч. в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 50-годишен мъж от Козловец. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,26 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *